2016-2017 Droogte in Zuid/Oost Kenya

Gepubliceerd door Cora op

Door de jarenlange droogte in Kenya is ook ons gebied ernstig getroffen. De Dams, die normaal vol water staan, zijn helemaal droog. Het gevolg van deze droogte is dat landbouw onmogelijk is. Het landbouwgebied rondom de Dams is verwoest. Alles is verdroogd. Dit betekent geen voedsel! Dit heeft zo’n ernstige vorm aangenomen dat de bevolking nu ook geen voedsel meer heeft. Wij kregen bericht uit Kibandaongo dat er mensen stierven van de honger en de dorst.

Hierop zijn wij in actie gekomen en hebben wij voor KES 260.000 voedsel en water ingekocht. In zakken van 90 kg.: 6x rijst, 6x mais en 6x bonen, 200 liter cooking oil én 2 trucks met een totaal van 20.000 liter water.
Dit alles is op zaterdag 4 februari aangekomen in Kibandaongo en opgeslagen in het Multi Functional House, vanwaar het op woensdag 8 februari is gedistribueerd.

De Village Administrator Mr. Nzole had de leiding over deze actie en ook the Chief was behulpzaam. Hierdoor is de verdeling in goede orde verlopen en was de bevolking erg dankbaar.

Categorieën: Nieuws