Kindercampus Oculus Tilburg

Gepubliceerd door Cora op

Om mijn middelbare school af te ronden moet ik een meesterproef maken. Ik wist meteen dat ik iets wilde betekenen voor de stichting ‘Kibandaongo’.

De verschillen tussen Nederland en Kenia zijn echt heel groot. Ik zit thuis op een zachte stoel aan een tafel waar een laptop op staat om mijn huiswerk te maken. In Kenia zitten kinderen op school op stenen met één schriftje op hun schoot en één potlood in hun hand hun werk te maken. Dat kun je je hier echt niet voorstellen en daarom wil ik echt iets betekenen voor de kinderen in Kibandaongo.

Ik ben les gaan geven op kindercampus Oculus aan groep 7 en 8 over het klimaat in Kibandaongo en over de stichting Kibandaongo. Daarna heb ik ook een inzamelingsactie opgezet met de leerlingen van groep 7 en 8. We zijn lege flessen gaan ophalen en het statiegeld van de flessen hebben we gesponsord aan de stichting ‘Kibandaongo’.

Ik hoopte één schoolbankje (à 50 euro) te kunnen financieren, maar uiteindelijk hebben we in plaats van één schoolbankje, wel drie schoolbankjes kunnen financieren! Daar ben ik super trots op en ik heb mijn meesterproef echt met een heel gaaf resultaat afgerond!

Tilburg, 24-02-2018
Bieke van Engelen

Categorieën: Nieuws