Multi Functional House

Gepubliceerd door Cora op

In week 27, 2014 werd gestart met de bouw van een Multi Functional House naast de medische compound.

Dit multifunctionele huis zal gaan dienen als opslagplaats én uitgiftepunt van noodvoedsel, als werkplaats voor de lokale bevolking en als kantoorruimte voor de Chief (officieel beambte namens het Gouvernement) en de lokale comités. Er worden zonnepanelen in het dak geplaatst inclusief accu’s, bedrading, stopcontacten en verlichting.

Dit multifunctionele huis zal gaan bestaan uit drie ruimtes, die goed en veilig afgesloten worden met stalen deuren. Ruimte indeling:

1e. Opslag noodvoedsel (van o.a. US AID en Unicef) voor met name ondervoede baby’s en moeders. Maar ook voedsel voor de zeer droge tijden voor de bevolking, dat nu op het medisch centrum wordt opgeslagen in ruimtes die daar niet geschikt voor zijn omdat dat medische (behandel)ruimtes zijn. Daar dit noodvoedsel droog en goed afgesloten bewaard moet worden (i.v.m. diefstal), is dit een erg goede oplossing.                                                                                                                                                             2e. Reparatiewerkplaats, de bevolking wil deze op gaan zetten om o.a. fietsen te repareren en andere voorkomende reparaties of onderhoud voor het medisch centrum te verrichten. Op deze manier wil men in eigen levensonderhoud gaan voorzien. Diegenen die in de werkplaats gaan werken, zullen getraind worden door Keniaanse trainers. Wij steunen dit initiatief van harte omdat er tot op heden weinig mogelijkheden zijn tot ontplooiing van eigen bedrijvigheid, buiten de landbouw en het houden van wat vee.
3e. Een kantoor/spreekruimte voor de Chief en lokale comités. De Chief verzorgt voor de bevolking allerlei belangrijke administratieve handelingen en is voor velen een vertrouwenspersoon. Veel -voornamelijk oudere- mensen kunnen niet (goed) lezen of schrijven en de weg naar het Gouvernement loopt via deze Chief. Ook bemiddelt hij bij lokale conflicten en overlegt hij met het ‘Village committee’ over belangrijke streekzaken. Het is dus van belang dat hij een eigen kantoor heeft voor de privacy tijdens de gesprekken en om zijn papieren veilig op te bergen. Tevens gaat deze ruimte gebruikt worden door de lokale comités.

Totale kosten voor de bouw, solar panels installatie, inventaris en vervoer materialen is EUR 29.000,=.

Deze bouw is mogelijk gemaakt door de Lionsclub Regte Heide Tilburg en Cordaid.

 

Categorieën: Nieuws