Uw steun gevraagd voor Nieuwe Plannen 2020

Gepubliceerd door Cora op

Bouw van 3 schoollokalen

Kinderen krijgen nog steeds les ‘onder de boom’ of in een lokaaltje waarvan de muren van hout en modder zijn en het dak van staal. Ook zijn er scholen waar te weinig lokalen zijn en klassen een lokaal moeten delen. Dit zijn schrijnende situaties.

Op Mkilo Primary zitten de kinderen nog letterlijk ‘onder de boom’ of in een provisorisch lokaal, gebouwd door de ouders en leraren van hout en modder met stalen dak. Hier willen wij graag 2 klaslokalen bouwen. Het lerarenteam van deze school is erg behulpzaam en positief. Wij hebben 60 schoolbankjes aan deze school cadeau gedaan en na de examens in okt./nov.’19 kregen wij bericht dat mede dankzij de goede schoolbankjes de examens goed waren gemaakt door de leerlingen.

Op Kibandaongo Primary, die wij in 2010 hebben gebouwd met het geld dat ingezameld was door de Lions club ‘Regte Heide’, is ernstig gebrek aan ruimte. Kinderen uit 2 klassen krijgen maar een halve dag les omdat ze het lokaal moeten delen met een andere klas. Hier willen wij graag één klaslokaal bij bouwen, zodat alle kinderen voldoende lesuren krijgen. Op deze school zitten ook de Albinokinderen die in ons Albino House in boarding verblijven op deze school compound. Deze school heeft een grote aantrekkingskracht vanwege de goede lokalen die er zijn.

Beide situaties dragen niet bij aan een goed studieklimaat en studieresultaten.

Nadat ik in oktober ‘19 overleg heb gehad met The Village Edelst van beide communities, hebben de ouders van beide scholen aangeboden mee te gaan helpen met graafwerkzaamheden én aanvoer van water (dat van ver moet komen in jerrycans). Dit vermindert onze bouwkosten aan de aannemer met EUR 1.000,=.

Wij hopen deze 3 lokalen nog in 2020 te gaan bouwen. De totale begroting voor 3 klaslokalen, inboedel en watertanks bedraagt EUR 46.450,-.

Mocht u ons financieel willen steunen dan zouden wij daar erg blij mee zijn!

IBAN/SEPA Nummer: NL06ABNA0484549790
Tenaamstelling: Stichting Kibandaongo o.v.v. SCHOOLLOKAAL PROJECT

Categorieën: Nieuws