Fundraising voor project ‘Three Classrooms’ weer gestart​

Gepubliceerd door Cora op

Fundraising voor project 'Three Classrooms' weer gestart

Als gevolg van de Corona crisis, die ook in Kenya is uitgebroken, gaat het momenteel moeilijker met de fundraising voor ons onderhavige project ‘3 Classrooms’ voor Mkilo Primary (2) en Kibandaongo Primary (1).

Na overleg met onze Keniaanse contacten en Wilde Ganzen, hebben wij besloten de fundraising periode te verlengen. Wij hopen nog steeds de 3 klaslokalen eind van dit jaar te kunnen gaan bouwen. Mocht u ons willen steunen, heel graag!

Op Mkilo Primary school zitten de kinderen in diverse klassen (1 t/m 5) nog letterlijk ‘onder de boom’ of in een provisorisch door ouders en leraren gebouwd lokaal van hout en modder met stalen dak. Hier willen wij graag 2 klaslokalen bouwen. De school heeft 3 stenen lokalen (klassen 6 t/m 8) en een lerarenlokaal. Het lerarenteam van deze school is erg behulpzaam en positief. Ze doen zelfs onder deze omstandigheden hun uiterste best om goede resultaten te behalen bij de examens. Wij hebben de afgelopen jaren 54 schoolbankjes aan deze school cadeau gedaan.

Op Kibandaongo Primary school, de school die wij in 2010 hebben gebouwd, is ernstig gebrek aan ruimte. Kinderen uit 2 klassen krijgen maar een halve dag les omdat ze het lokaal moeten delen met een andere klas. Daarbij zijn de klassen erg groot. Hier willen wij graag één klaslokaal bij bouwen zodat alle kinderen voldoende lesuren krijgen. Op deze school zitten ook de Albinokinderen die in ons Albino House in boarding verblijven. Deze school heeft een grote aantrekkingskracht vanwege de goede naam en goede lokalen die er zijn.

Categorieën: Nieuws

Translate »